5 (litt mer krevende) tips for en enda bedre økonomi1. Sørg for å gjøre "faste utgifter"-bolken din lavest mulig. Prut på boliglånsrenten din, si opp minst to strømmetjenester du ikke bruker så ofte, bytt mobilabbonement til et billigere et og så videre. Du skal finne ut om du betaler mer enn nødvendig for å leve!


2. Lag et budsjett. Du skal sette opp en oversiktlig plan om hvordan du forventer å bruke pengene dine frem til neste lønningsdag.


3. Betal deg selv først. Sett av penger til sparing først, og når du har gjort det kan du bruke pengene som er til overs.


4. Skaff flere inntekter, og hvis du kan: gå i lønnsforhandling på jobben.


5. Betal ned dyr gjeld og prioriter å bygge opp en bufferkonto.


Dette er fem litt mer krevende tips som krever innsats på et høyere nivå enn de forrige jeg ga, fordi dagens tips handler mer om strukturen i kontantstrømmen din, enn det du ser i "saldoen" din. Det jeg ser går igjen hos mange når slike tips blir delt er at de som leser låser seg fast i dagens situasjon. Man tenker kanskje at det ikke er noe å spare noen sted, ingen muligheter for å øke inntektene eller betale ned gjeld? Ikke for å være verdens største klisje, altså, men du må se mulighetene - ikke begrensningene.

145 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle