6 gode grunner for deg til å starte sparingen nå1. Tiden kommer til å gå uansett. Sett av 1.000 kr fra denne lønnen, og du vil ha 1.000 kr mer når neste lønn kommer. Starter du å spare nå vil du være på god vei om ett år. Om ett år kommer du til å angre at du ikke startet i dag.


2. Du vet aldri når noe uforutsett skjer, og de pengene du har spart opp på forhånd kan hindre deg i å havne i økonomisk trøbbel. Tenk så utrolig deilig å vite at vaskemaskinen din kan gå i stykker i morgen, uten at du trenger å bekymre deg for pengene? Penger i bakhånd gir deg trygghet og kontroll!


3. Å kjøpe noe dyrt du har spart til på forhånd er en god følelse, mye bedre enn å kjøpe noe du må betale ned på kredittkortet i flere måneder etterpå. Rekk opp hånda om du en gang har betalt ned gammal moro lang tid senere?


4. Å spare penger er egentlig bare å utsette forbruket sitt. Å spare betyr ikke at du aldri skal bruke penger på deg selv igjen, det betyr bare at du venter litt. Setter du av penger til sparing betyr det ikke at du aldri skal se pengene igjen, du utsetter bruken.


5. Visste du at sparepengene dine kan formere seg? Sparer du riktig kan pengene dine øke i verdi, for eksempel hvis du setter de i fond eller aksjer. Sparer du i BSU får du skattefradrag på opp til 5.000 kr hvert år, i tillegg til god rente. Norges desidert beste spareordning, med andre ord.


6. Fordelen med å starte å spare er at det er lett å fortsette. Det er altså det første steget, de første hundrelappene som er de vanskelige. Når du er i gang er du i gang, og du kan begynne å se alle mulighetene som sparingen gir deg. Og ikke glem at det å begynne med 25 kr er bra det og, du må ikke sette av tusenlapper den første måneden. Alle monner drar!


Så hva venter du på?

89 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle